Newsfeed

Joe Bailey: Fascinating mix!

Joe Bailey - Less Than Nothing

On the album Less Than Nothing, Joe Bailey delivers a fascinating mix of modern and 70’s influenced prog rock with great keyboard sounds and vocals. All the instruments and vocals are handled by Joe Baily except the guitar solo on Ghost Town created and performed by Mark Anthony K. Mark Anthony K plays in the band Project Gemineye and ha had played in Reckon With One and The Exalted Piledriver. The track Ghost Town,

Joe Bailey is a solo artist from Wirral, UK and he have written and recorded a fair number of songs and albums over the years, his first official release didn’t land until 2015, in the shape of the concept album The End Comes Too Late. We have hardly heard new music from Bailey for the last time because he makes music that probably many progheads will appreciate. The track Demon,

The following year, Like Night and Day was released, however his 2017 effort Nightingal gained much more publicity and airplay on progressive rock radio stations. The track Propaganda Train,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*