Newsfeed

Last Frontier: Mix of power and melodic atmospheres

Last Frontier - Aether

Last Frontier is a heavy metal band from Naples, formed in 2005. The genre proposed is a heavy metal atmospheric and experimental results of tastes and influences of each member. Last Frontier reveal all the details of their new album Aether (Equivalent Exchange) out on January 24th, 2020 via Revalve Records. The new album is a mix of power and melodic atmospheres join to intricate songwriting plots with the collaboration of very clever guests.

The band was born in April 2005 with the band name Trascendence and after having composed the first songs, the band continued their musical activity by taking the final name of Last Frontier. Their passion for music and their desire to transmit through it their vision of the world, it’s crucial for the band to materialize itself. From 2005 to 2009 Last Frontier begins an intense live activity working with others local bands, earning appreciations from a purely metal audience, but also from an accustomed to other sounds one.

Meanwhile the band records 3 promo cd: Last Frontier”(2005), Darklight (2007) and Black Horizon(2008). Over the years, and after several major line-up changes, the band grows with a more aggressive sound, away from their old one, keeping their melodic and impressive sound.

In 2010 their first full length was published, Apocalypse Machine, and four years later their second full length was published Theta Healing.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*