Newsfeed

Vampire: Herd a voice in the dark!

Vampire - Wiru Akka

The band Vampire rose from the proverbial grave when the musicians Hand Of Doom, Black String and Command heard a voice in the dark. They quickly put together their self-titled demo, 2012’s Vampire. Immediately hailed by tastemakers, such as Darkthrone’s Fenriz and fans, who raided 300 copies of the demo in a week, Vampire’s vicious yet evocative style set fire to convention.

Horrifying death metal outfit Vampire from Gothenburg are currently busy working on the follow-up to 2017’s With Primeval Force and just in time for Halloween offer you a first ghoulish glimpse at their new opus with the brand-new single Wiru Akka (Raw Mix).

«The main ideas for Wiru Akka came up after a glorious trip to Bergen, Norway two years ago when Hand Of Doom and I went to see Master’s Hammer, Mayhem and a few other bands of historical importance. We decided to release Wiru Akka as a preview from our upcoming third album as it carries the usual Vampire trademarks: skull-crushing rhythm guitars and relentless drumming topped by sinister harmonies and vocals. We want to make clear that this is a quite hasty mix of the song. We intend to make the final mix of the album more majestic and underworldly – to be released next year», states Black String.

«Again, the album was recorded at Nacksving Studios in central Gothenburg. And just like on With Primeval Force, the recording was split into two separate sessions with several months apart. We work like this in order to allow ourselves to see what direction the material is moving in, and to open up for a certain creative flexibility in the writing process. The lyrics for Wiru Akka take the listener on a journey way up north to pay visit to a certain heathen idol of the Sami culture. Experienced Vampire listeners will perhaps recall the name being invoked in one of the songs on the first album».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*