Newsfeed

Avalanche: To brighten your day

Avalanche - Sent From Hell

The band Avalanche states on Facebook, «Too Loud Too Bad. Heart-racing, gut busting, roof crashing, fast paced rock ‘n roll sent directly from the devil himself … to brighten your day».

Avalanche present the 8 tracks album Maxi-EP Sent From Hell, released today! The music is a wild attack on the senses, hailing from themes of sin, sex and damnation.Sent From Hell, is the a statement from a young band who live and breathe rock n’ roll. On the back of 2 successful single releases, a growing list of followers across social media and a plethora of shows played over recent months, this EP is the start of probably a long and prosperous road ahead for the group?

Compromised of 4 studio recordings, and 4 multi-track live recordings, Sent From Hell tells the story of young, gutsy rock n roll through the interpretation of a new generation. With the opening track Sold My Soul, delving into the story of the crossroads and signing deals with the devil.

After the opening track the band promptly heading into the band’s twisted sense of humor and distinct sexual innuendo with Balls Deep and On Your Back, the latter a slower rhythm based rock n’ roll track and, the former an anthem with a killer outro solo reminiscent of early AC/DC. The last studio track is Head First In Hell a fast-paced hard rock epic that you probably won’t soon forget?

The 4 tracks that round off the EP and are classic live performances captured at the Bull and Bush Hotel in Baulkham Hills, Sydney on December 6th 2018 and is considered a raw but nice example of the energy and feeling of being at a live Avalanche show.

All songs are written and performed by Avalanche. The EP was recorded, mixed and mastered at South Street Recording Studios in North Turramurra, by Luca Dimakopoulos and Mark Tuchin. The last four tracks of the EP were mixed and mastered by Jay Sydes.

Avalanche are: Steven Campbell – Vocals/Bass | Veronica ‘V’ Taleski – Lead Guitar | Arthur Divis – Rhythm Guitar | Ryan Roma – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*