Newsfeed

Strange Conversations: Prog without the pretense

Strange Conversations - Blase' Faire

Jeremy Haynes: Vocal, keyboards, pianos, guitars, bass, and drums and his brother Joseph Haynes with vocal is the band Strange Conversations. They will in a few days deliver their new concept album Blase’ Faire. That album is a genry-bendy mix of 80s, 90s and 00s rock, and the track Stranglehold is a taster of what to come on Blase` Faire! The listners can enjoy a ripping keyboard solo from the the extreme clever Derek Sherinian (Sons of Apollo and formerly of Dream Theater). The track has a definite heavy prog sound but also features tons of 70s classic rock vibe many listeners would probably love!

TheHaynes brothers both lives on the east coast of USA, but one north in Salem in New Hampshire and the other in south in Hahira in Georgia! The Haynes brother grew up in the same house, and there was always much music. They soon decided that they would use the varied musical influences they shared as an inspiration to write music together. Prog without the pretense is a definition they use about their music. The Haynes brothers are not wired to conform to one specific style of music because there’s great things to showcase in all genres.  The album Blase` Faire is no exception to that rule.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*