Newsfeed

Nephylim: From where St. Johan Cathedral lives!

Nephylim - Severance Of Serenity

s-Hertogenbosch is a city in the Netherlands and the famous St. Johan Cathedral is here and from the organ there probably comes lovely tones. The band Nephylim is from s-Hertogenbosch, but does not offer organ tones, but rather very heavy guitar, bass, drums and vocal. On January 18th 2020 the debut album from Dutch band Nephylim, called Severance Of Serenity will be released. This full length will be released through the band themselves so it’s an Independent Release. The track Fractured Existence,

Nephylim is a new and young band and they deliver a healthy portions of good and melodic death metal. Nephylim combines the aggression of death metal with versatile and atmospheric melodies, while small touches of doom and prog. Nephylim is inspired by bands like Insomnium, Be’lakor and Before The Dawn.

In the winter of 2015 Nephylim was originated with the focus of creating music influenced by Scandinavian melodic death metal. The founder was longtime friends Kevin Van Geffen – guitar and backing vocals. ex  Breaking The Monolith and bassist Rens Van Der Ven.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*