Newsfeed

Mimesis: Görebläster & co

Mimesis - Mimesis

Mimesis is a modern progressive rock project based in Massachusetts, U.S. The band initially inspired by a small body of material written by the guitarist Görebläster (Will Lunden) for an unfinished instrumental prog/shred guitar album, Mimesis is a modern progressive art rock project featuring prominent members of the New England music community: Görebläster (The Beast Of Nod, Episodes), Jen Janet (Blind Revision, Novarium, solo work), Kilian Duarte (Abiotic, Scale The Summit), and Anthony Lusk-Simone (Pathogenic, Abiotic). The track The Chariot,

Mimesis is what we could call a prog supergroup. Vocalist Jen Janet has previously shared the stage with bands such as Saving Abel, Buckcherry, Amorphis and more. She was also nominated for a New England music award, and best female vocalist in Rhode Island’s Motif Magazine music awards.  Guitarist and primary songwriter Will “Goreblaster” Lunden has built an online following for his unique style of technical guitar playing and his guitar-related inventions, and is a well-known presence in the New England heavy music scene. The track Mirror,

Bassist Kilian Duarte, a Kiesel endorser and Berklee College of Music graduate, has toured with bands such as Leprous and Angel Vivaldi while performing with Scale the Summit. Drummer and producer Tony Simone has toured with a variety of different projects, and created multimedia content for countless acts including The Machinist and Sarah Longfield. The track CTRL ALT DEL Feat. Haydee Irizarry on harp. Jen Janet ventures into cyberspace to face down a computer overlord and free her band from its evil clutches. Mimesis explores sci-fi virtual reality and seeks to keep audiences thoroughly entertained with futuristic and unique visual entertainment

Mimesis draws influences from Animals as Leaders, Polyphia, Periphery and more. Mimesis boasts soaring melodic vocals, blended with low djent riffs, tapping patterns, and high energy drumming. Minmesis music is probably for fans of Tesseract, Chon, Polyphia, Plini, Periphery, Destiny Potato and more.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*