Newsfeed

Perihellium: Irresistible desire to create something new!

Perihellium - Prototype

Eleven years ago the Polish band Perihellium released their debut album Beyond The Beginning with a real epic song Beyond The Time (18.59 minutes). Two years late came the album The War Machine and again with an epic song War Against You (15.44 minutes)

Finally Perihellium are back with their third album Prototype. This time the song Protoype:Day One is the longest and only nine minutes. The new album showcases a matured band with even better songs due to better song writing and many great ideas and beautiful details. In addition The track Enemy Unknown,

As many, many other young bands Perhellium originated from a great passion for music, a passion for the instrument and an irresistible desire to create something new. In 2004, guitarist Gerard Wróbel and a group of musicians from Tarnów brought to life a project named at the beginning of Perihelion, which after a year changed its name into Perihellium. The band’s ideal at the time was rock and progressive metal, which seemed to be music free of stereotypes, restrictions and rigid rules. The Track Day One,

The first years were the band’s pursuit of dreams, unsurpassed patterns, creation, experimenting, playing with music and the first stage experiences. The band debuted in 2005 at a review of rock bands in Tarnów, where they won first place. The track Rain,

Twelve years later a whole new chapter. At the beginning of the year, the material for the third album was ready. However, it was not possible to implement it with the reactivated squad.

Gerard Wróbel ‘s decision was made only by session musicians. This way of working and tight deadlines in the recording studio forced the recording sessions to be extended until mid-2018. Also this time Perihellium decided to choose ZED Studio. To complete the album, a vocal session was left to be recorded.Gerard Wróbel took on the biggest challenge so far and in the studio Perihellium recorded the last session for the new album in February 2019. The result is the fine album Prototype.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5129 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*