Newsfeed

R.I.P. Allee Willis

Allee Willis arrives during the 49th annual Songwriters Hall of Fame Induction and Awards gala at the New York Marriott Marquis Hotel on Thursday, June 14, 2018, in New York. (Photo by Brad Barket/Invision/AP)

Grammy-winning songwriter Allee Willis is dead, 72 years old.

I guess most people have seen the Friends series and heard the song I Be There For You?

Willis is behind super hits like The Rembrandt’s Be There For You,the familiar tune of the popular TV series Friends, as well as songs like September and Boogie Wonderland by Earth, Wind & Fire. She is also behind the Broadway musical The Color Purple.

https://www.youtube.com/watch?v=q-9kPks0IfE

Allee Willis, the American Jewish songwriter who wrote the theme song for the hit television show Friends has died at age 72, her partner Prudence Fenton announced Wednesday on Instagram.

«Rest In Boogie Wonderland Nov 10,1947- December 24, 2019», Fenton wrote on her Instagram account in a post with a photo of Willis, referring to the 1979 hit she co-wrote for Earth, Wind and Fire.

Willis’ Instagram account also included a screenshot of an article about her death along with the caption, «We are extremely shocked and devastated to share this news».

In 2018, Willis became part of the songwriters’ Hall of Fame. She died Tuesday of a cardiac event, The New York Times reported, citing her publicist.

She won a Grammy in 1985 for her work on the soundtrack for Beverly Hills Cop, and was nominated for another two decades later for The Color Purple, according to the Recording Academy’s website.

Willis did not know how to play music, but learned to become a songwriter by listening to rhythms coming through the walls of Motown studios in Detroit, the city in which she grew up, according to the Times.

«I, very thankfully, have a few songs that will not go away», Willis told the newspaper.

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*