Newsfeed

Egosystema: Diffrent places and moods

Egosystema - Distance

Egosystema means a group of connected elements that interact but maintain their own features. Ego is the part of every living being in nature – a system – that is characterized by single personality and influences of the environment. That influences emotions, the individual has to act following his impulses in a determined time, a lifetime. Distance is the name of Egosystem`s new album. The title track Distance,

Egosystema sound may hooks the listener with a special style and original songs? The band delivers a modern heavy metal, influenced by progressive sound. Each song brings the listener toward different places, unleashing different moods. The lyrics are about the various sides of human soul. Painting lights and shadows of a world that can be understood only by music. The track Get Along,

Founder member and bass player Davide Porcelli comments, «Today is a very important day for us, as finally our new opus is out. We worked hardly in the studio to produce it. Since the beginning we wanted to take care of all details. We are very happy with the final result and I think Distance is out best work to date? ». The track Open Your Eyes,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*