Newsfeed

Pendragon: Bigger and brighter than ever?!

Pendragon  - Love Over Fear

An album with a total time of 65:02 must be said to be a lot of music. The album Love Over Fear is the eleventh from Pendragon and will be released mid- February. It’s a fact that Pendragon have a huge fan base, and they definitely look forward to the new record. The band members are not modest and states on Facebook, «British prog – rock band, formed in 1978………………..and still doing their thing bigger and brighter than ever!».

Once again Pendragon will attend the probably greatest prog rock cruise, the famous Cruise To The Edge?! The cruise starts March 27th – April 1st 2020, Setting sail from Miami and calling at Belize and Honduras. The band states, «We loved being part of the 2019 cruise, it was eventful, it was fun, and having the opportunity to hang out with so many fabulous people was incredible. The 2020 Cruise will come mid-way through the tour launching the new album and we can’t think of a better place to have a mid-tour album release party!».

Pendragon was originally known as Zeus Pendragon it was decided fairly early on to drop the Zeus as co-founder Julian Baker felt it was too wordy to fit on a t-shirt! The band was formed in Stroud, Gloucestershire, England in 1978. On the new record Julian Baker plays saxophone as guest musician on the track Whirlwind.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*