Newsfeed

Odious Mortem: Raw, robust and authentic old school spirit

Odious Mortem - Synesthesia

After more than a decade since the band’s previous album, California tech death giants Odious Mortem will release Synesthesia arrives January 17 on Willowtip Records. That album is an awe-inspiring slab of accomplished death metal aggression. Synesthesia avoiding the clinical sterility of many modern death metal productions, the band created a sound on Synesthesia that is raw, robust, and infused with an authentic old school spirit.

The time between releases seems only to have hardened the band’s resolve to continue creating extreme metal magnificence, as evidenced by Synesthesia. The track Ruins Of The Timeworn,

All music and lyrics written by Odious Mortem. David Siskin (former guitarist) was also a musical contributor to the album. Guest guitar solos on the track Condemnation Foretold performed by Cary Geare. The new album is recorded at Electric Orange Studios in San Diego, CA. Engineered by Jon Green, mixed and mastered by Richard Houghten. Artwork by Adam Friedman.

Odious Mortem was formed in 2000 by Dan Eggers (guitar, vocals), David Siskin (guitar) and KC Howard (drums). Joel Horner (bass) joined the band in 2004 and they released their debut album Devouring The Prophecy in 2005 on Unique Leader Records. Anthony Trapani became the new lead vocalist in 2005.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*