Newsfeed

Holycide: Positioned them in the Spanish metal scene

Holycide – Fist To Face

Spanish thrash metal band Holycide led by Dave Rotten of Avulsed has revealed details for what will be their sophomore album, which will be entitled Fist To Face. The cover art has been crafted by Akirant Illustration, known for being one of the current artists of Iron Maiden. The production is very good combining the rawness of the sound of the 80’s with the force of sound prevailing today. This new album will be released on February 14th. The title track Fist To Face,

After the success obtained with their debut full-length Annihilate… Then Ask! (2017), which was recently chosen as the best thrash metal album of 2017 on Thrashmania website, where 126 albums competed and has won in the finals against Kreator! Holycide have positioned themselves among the leading thrash metal bands on the Spanish scene, Holycide have shared the stage with bands such as Flotsam & jetsam, Onslaught, D.R.I, Exumer, Helstar, God Dethroned. The track Empty Cyber Life,

Holycide returning now with an album which, does not look for more commercial formulas, but quite the opposite! It is a more intense and aggressive album, true thrash metal, with clever instrumental technique. In addition a varied and personal vocal work, are combined with careful compositions full of arrangements, melodies, intense riffs and catchy rhythms.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*