Newsfeed

Mudd Flux: A blurred line between hard rock and modern metal

Following on from their 2018 self-titled debut EP, American psycho-doom rock group Mudd Flux releases their first full length album Light The Skies Electric. The album delivers all the expectations of what this intense live group brings to the stage. From the thunderous combination of classic metal and post-modern rock the bands unique take on a progressive doom sound is typified by the first single from the album, Carousel.

Revels of soul, this is righteousness in full form. Light The Skies Electric is a debut album that personifies the thunderous, articulate roar dwelling deep in an atmospheric space of soaring heart-stopping vocals. A blurred line between hard rock and modern metal. Light The Skies Electric delivers what generations of music has forged into the rise of a modern classic. 

Mudd Flux made this statement, «The title of the album Light The Skies Electric was chosen to personify the electrifying atmosphere of our live show and what our fans have come to expect each time they attend. Our thoughts when writing this album were never genre based, as we write in a style that best represents the intent of the lyrics and music. From the aggression of Loadout and Carousel to the sentimental Cosmic I and further beyond with the stoner-rock songs Beneath Broad Sails and Beyond Our Horizon. Each track evolves into the live show, bringing the fans closer to us and certainly out of the mundane music repetition they often endure».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*