Newsfeed

Eluvian: With the military campaigns of Ogrukad!

Eluvian – The Doom Of Edendalk

Sula was before municipality merger the 409th largest by area out of the 422 municipalities in Norway. Only he 59-square-kilometre (23 sq mi). The band Eluvian found the Sula landscape so inspiring that they recorded their debut EP The Doom Of Edendalk on Sula. Eluvian is a Norwegian melodic death metal band and The Doom Of Edendal was recorded, mixed and mastered by Emil Reitan in his  Icicle Studios.

Icicle Studios is run by multi-instrumentalist and guitarist of the experimental metal band Frostbitt, Emil Reitan. Having experience from a variety of different genres ranging from acoustic to extreme metal. He knows exactly what needs to be in the forefront of your music. He have worked with bands and artists such as Warhelo, Norwegian Metalhead, Frostbitt and Lost Woods.

The Doom Of Edendalk have a very nice cover art that illustrates Eluvian`s  musical world. Lyrically Edendalk is just one of many cities that fell during the military campaigns of Ogrukad. His goal to cleanse the land and recreate it in his own image continues on the next album. Eluvian obviously likes fantasy literature and creates his distinctive lyrical universe. Fascinating!

Eluvian was formed in 2017 at the cold and mountainous west coast of Norway by Mads Smebakk (guitar and keys) and Markus Olsen (vocals and lyric). Soon after Ludvig Pedersen (drums) and Espen Mork (bass) joined the band and the lineup was complete. The band debut album Prophetic Flame was released in 2018. The title track Prophetic Flame,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4248 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*