Newsfeed

Oberst: With a vehicle called Dreambeast!

Oberst - Paradise

Oberst is the Norwegian word for Coronel but also a Norwegian hardcore band with many varied influences integrated in the music. The band have their own interpretation of hardcore with rather advanced and even crazy time signature. Their debut album will be released January 20th and are a massive amalgam of post metal, rock, hard core and prog metal. Oberst have a focus on a concept dealing with a group of people escaping from at dystopian future and they travel with a vehicle called Dreambeast. The track Parting,

The young musicians in Oberst is obvious very ambitious and it is usually very good if the musical knowledge is in place. Oberst has that knowledge. The album have been three year in the making and the band have produced it themselves. Their riffs are huge, atmospheric, frenzy and supported by raw and even manic vocal. The music has much catchiness but with a consistent sound and the songs are very different and the many influence are a natural part of the music. The tracks Goddess and Vagbonds,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*