Newsfeed

 Dyscordia: Detail oriented!

 Dyscordia - Delete / Rewrite

Belgian Dyscordia is a very good progressive power metal from a high level and probably many music lovers will dig their music? On Permafrost we earlier have stated, «has given a fresh breath to the modern prog power scene, with several characteristic and good songs». Now the band is back with their third album Delete/Rewrite released on January 7th 2020. The track This House,

After the success of Dyscordia’s first albums Twin Symbiosis in 2013 and Words In Ruin in 2016, and the long list of great reviews and gigs that followed these releases, the band went back in writing mode to prepare for the production of their third full-length album. The track Rage,

A lot of new material had already been written in the first half of 2018, but the band wanted to put more effort into the production of this album than ever before. Songs were recorded, polished, re-recorded and perfected with Dyscordia’s characteristic attention to detail, and a lot of time and effort was put into the writing and recording of the vocal lines, lyrics and harmonies. The track Merry Go Round,

Once all songs passed the band’s own strict quality assurance, the band called on Jens Bogren again to use his superior abilities and bring the songs to life with the signature sound he crafted so well on Twin Symbiosis and Words In Ruin.  Tony Lindgren do the mastering on Delete / Rewrite.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*