Newsfeed

Runescarred: Having more than a few miles on life’s odometer!

Runescarred – The Distant Infinite

Austin, Texas progressive rock/metal band Runescarred will release The Distant Infinite in early 2020. Building from the momentum set by the 2018 EP We Are, the band’s full-length debut features 10 nice tracks that blur the lines between melodic thrash and forward-thinking modern rock. The track Mammoth,

Guitarist Tim Driscoll comments on the album, «The title for The Distant Infinite came to me while thinking about striving for perfection, knowing you cannot attain it, but forging ahead nonetheless, which is a perfect portrait of the album itself. This record has dusty boots from its various stylistic travels as well as the hard-won wisdom gained from having more than a few miles on life’s odometer. I am immensely proud of this album as well as everyone involved in its creation and cannot wait for everyone to hear it!». The track Inviting Rivers,

Runescarred are a progressive metal and rock powerhouse who, since their inception on June 27, 2017, have made a tremendous name for themselves.  Having released their critically acclaimed E.P., We Are, in conjunction with their single Being God, the quintet has garnered global praise. Features in Metal Hammer, Loudwire, Decibel and Power Play are only a few examples of their worldwide notice.

With deep connections throughout the underground, and a passion for the road that has rarely been matched, Runescarred sit on the precipice of great things. Embracing the dark realities of humanity, Runescarred’s music continues to explore bleak fantasy worlds and the brokenness of the human condition. Fusing groove with bombast, riffs with sonic poetry and destructive growls with transcendent cleans, there is something mesmerizing and powerful about Runescarred. Just as likely to pull you into the pit as they are to bow a head in self-reflection, it’s hard not to be impressed by this Texas metal legion.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5135 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*