Newsfeed

Altesia: More goodies from Bordeaux!

Altesia – Paragon Circus 

2020 begins well with many new and exciting bands, one of which is the Bordeaux band Altesia and their highly anticipated debut album Paragon Circus. The album came just before Christmas last year, but it’s only this year I’ve discovered Alesia. The band states that they have no label yet, but looking for one! It does not prevent Alesia from making really good and fascinating music. The track Pandora,

The Atlasia music is probably for fans of Haken, Opeth, Dream Theater, Between The Buried And Me, Leprous, Steven Wilson, Porcupine Tree…The line-up: Clément Darrieu (vocals, rhythm guitar), Yann Ménage (drums), Alexis Casanova (lead guitar, backing vocals), Hugo Bernart (bass) and Henri Bordillon (keyboards). The track Hew Reverse,

Altesia is Clément Darrieu’s progressive metal project, founded two years ago in Bordeaux. The hard-working and talented musician Clément immediately began to write songs and ends up having enough material for an album. In 2019, he starts to look for members to join the band and he hand-picked musicians for his dear Alesia project! The track Cassandra`s Prophecy,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*