Newsfeed

Arctic Plant: New album released on Christmas Eve!

Arctic Plant – The Black Riders

The band Arctic Plants delivers on their new album The Black Rider more than an hour of mostly symphonic instrumental prog! The Black Rider was actually released on Christmas eve last year! Artic Plants is the brainchild of Philipp Rexilius from Bayreuth, Germany. Bayreuth’s most famous resident is Richard Wagner, who lived here from 1872 until his death in 1883. Philipp Rexilius is hardly able to surpass Wagner, but Rexilius also composes grand and very good music.

Rexilius is a multi-instrumentalist and he handle the drums, guitars, synthesizers, piano, orchestration, soundscapes and male voice on The Black Riders. Rexilious also have done the mastering and the mixing! In addition the album have guest appearance of Antonia Lenz with female voice and Lisa Rexilius with bass guitar. Album art is by Matthias Kachelmann.

Link:
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*