Newsfeed

Bárður Johannesen: From a perfect place to write music!

Bárður Johannesen - Sophie

Bárður Johannesen’s new single Sophie shows him grow as a singer-songwriter, expanding his sound into a fresh, pop realm. This will be his first single since Stars and Oceans’ from 2015, and Sophie is the first lead single ahead of a full album that is scheduled to come out late in 2020. Sophie is inspired by the book Sofies Verden, written by the Norwegian author Jostein Gaarder.

Bárður Johannesen is an artist from Tórshavn, Faroe Islands. Faroe Islands is a small country far in the middle of nowhere of the Atlantic Ocean. The place consists of 18 small and green islands, and is known for its peaceful and beautiful nature environment and changing weather colors, its great and steep mountains, surrounded by the great and harsh sea. This mystical and enchanted place is inspirational and perfect to write music. The track Verð Fyri Øll (World For All),

His debut album called Ancient Forgotten Stories has received good reviews from many places. Now Bárður Johannesen definitely are ready to take the step up as a highly acclaimed songwriter. Here is a non-music related advice, visit the Faroe Islands, you won’t regret it!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4222 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*