Newsfeed

At First: With progressive approach and electronic elements and deeper riffs

At First - Deadline

In fact, the Dutch city of Breda was long time ago home of the the land volatile Karl II of England. The band At First from Breda does not escape at all, but on the contrary is eager to make sure that their music reaches as many as possible. On January 31st 2020 the first full-length from this pretty new band will be released. The debut album is entitled Deadline and here are the track For What `s Worth,

At First plays an alternative rock/metal and they are fronted by a powerful female voice offering a pretty impressive vocal range. The songs are from a very descent level and they are easy to sing along. At First try to pushes the boundaries of alternative rock and metal and shows broad influences. Influences that vary from Rage Against The Machine to Alter Bridge and Halestorm to Northlane. Those boundaries are often broken by their modern, complex sound where growling riffs are accompanied by alternate grooves. With a variety of sounds and singing styles, At First tells a story that probably will keep you interested. The track Samsara,

With its new singles Samsara and For What It’s Worth, the band takes a new progressive approach with electronic elements and deeper riffs. At First has shared the stage with acts such as Bring Me The Horizon, Textures, The Royal and Dool. With their energetic live performance and no-nonsense mentality At First has won several band contests and played at festivals and venues like AFAS Live, Breda Barst and PAARD, The Hague. The single More,

With their debut EP Dreams Inc. At First received praising critiques from the Dutch press such as Aardschok, McSharq.nl, Never Mind The Hype, IndieXL and Pitkings. At First released Dreams Inc. just at the right time because it was obvious that the world needs more of such music! Dreams Inc. shows a band that is both motivated, energetic and where it seems that the musicians really enjoy playing their music!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*