Newsfeed

Izthmi: Lyrics of extreme oppression and ecological detriment

Izthmi - The Arrow Of Our Ways

Seattle in Washington was founded in 1850s, and is named after the Indian chief Sealth. 170 years later atmospheric metal band Izthmi from Seattle will release full-length debut album The Arrows Of Our Ways February 14, 2020. The Arrows Of Our Ways is a concept album focused on the journey of the self and finding solace through love in a time of extreme oppression and ecological detriment. The title track The Arrow Of Our Ways,

Izthmi’s style is birthed from a wide variety of influences, such as progressive black metal, doom metal, noise music and ambient music. Despite being driven by a strong melodic character, Izthmi’s sound often explores a darker and more gloomy approach to their style of playing.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4285 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*