Newsfeed

Arcaine: Mélange of tech and melodic death metal

Arcaine - As Life Decays

The Swiss town Chur have a strategic position regarding mountain passes. The band Arcaine from Chur have eventually gained a strategic position regarding Swiss technical and melodically death metal. Arcaine is a young group around the composer Brandon Wildhaber plays a mélange of technical and melodic death metal. This creates a brute sound that probably would captivates the listener from the very first second and destroys everything in its path. The catchy, two-part passages finally round off the overall concept of the band. Their debut record is the album As Life Decays. Video shoot Void,

A statement abouth the band, «Fine ideas, fresh fragments and striking arguments make the mixture a rebelling storm from Switzerland». (www.metalunderground. at). The track Relentless,

The band was founded in 201 and was soon able to write their first music. Four years ago the band released their debut EP Depth. In December 2017 the band supported the death metal giants Six Feet Under. The five guys from Switzerland will continue to stir up the metal scene with their uncompromising music and their brutal sound. Like many other bands nowadays, the album is funded through Crowfunding, and crowdfunding has undoubtedly made it much easier for bands that aren’t particularly rich!

Rockshit.jimdo.com states about the Swiss band, «A wild hate-machine, more at mid tempo, bangs out of the pits. With a good punch, the guys are going for it. The deep growls in combination with the nasty nagging harmonize perfectly». The track Toxic Mankind,

Link:
Facebook

Homepage

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*