Newsfeed

Under Attack: Fire on all cylinders for their self-tilted EP

Under Attack – Under Attack

Italian classic metal project Under Attack release their self-titled EP in digital format, and the themes on the EP include the self-destruction of humanity, the wars, dystopia and the alienation. The lyrical concept was inspired by three albums: Operation Mindcrime from Queensryche, Cyberpunk from Billy Idol, and Rust In Peace from Megadeth. The songs on Under Attack are catchy and edgy at the same time and are influenced primarily by hard rock and 80’s classic metal. The Under Attack sound is guitar oriented with fills and long and melodic solos typical of the 80’s. The track Beyond The Sea,

The production was entrusted to Nando Bonini, a session man who collaborated with numerous major Italian pop rock artists. The artwork is designed by Remedy Art Design, the same artist who drew the cover for the album Atlantic by Evergrey. The EP is produced by Daniele Sciacca and Nando Bonini for Mister Metal Production, recorded and arranged by Nando Bonini and mixed by Dario Digy Galbusera. Fabio Rossi is the guest soloist on the track The Rules. The track Soldier,

Under Attack is essentially a duo from Italy, founded in 2018 by the singer and composer Daniele Sciacca. Daniele Sciacca counts on the cooperation of Nando Bonini (Italian arranger and session man) and Fabio Rossi as guest guitarist to flesh out the project. When it comes to the sound, it’s influenced by hard rock and 80’s classic metal wrapped up in Under Attack way of doing things. The song lyrics are primarily focused on themes such as bio engineering, war, etc.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*