Newsfeed

Enoch: Multifaceted collective of musicians

Enoch - Killing Starts Where Hate Begins

Auckland had a rich and fertile soil when the first Europeans arrived. Now many hundreds of years later it is a rich and fruitful music environment in Auckland. One of the most interesting bands is Enoch. The album Killing Starts Where Hate Begins is their first album. The track Pieces,

Enoch is a female-fronted groove-metal act, and they started four years ago and have manifested into a versatile and multifaceted collective of musicians with their own signature sound and stylization. Enoch is known for their creative song structures and dark/heavy undertones, the band brings forth an in-your-face style that touches on equal parts originality and familiarity, giving their audience a taste of something fresh as well as identifiable. The track Reasons Why,

Enoch sound is a melting pot of detuned metal, African tribalism, and punk rock topped off with melodic and aggressive female vocals. Due to the vocal of Lorraine Brodie and skilled instrumentation Enoch sound is interesting and fascinating. Especially the guitar lines stand out and the nice chilling in the music from time to time is a good move.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*