Newsfeed

Totenheer: Writes history…..

Totenheer - Die Schwarze Spinne

Totenheer’s sound is huge, energetic Black Metal. The texts deal primarily with local legends from the area of Central Switzerland, Bern and Graubünden, with war, destruction and anti-Christian topics. Their sophomore Die Schwarze Spinne

Totenheer writes history….

More precisely: Totenheer set the novella The Black Spider by Jeremias Gotthelf from 1842 to music with 14 songs. The story tells of farmers in slavery in the 13th century in the Emmental. Under the threat of death, the tyrannical bailiff forces them to plant a hundred full-grown beech trees on the castle hill in no time at all. In their distress, they gave the order to the devil. As a reward, the devil desires nothing much, nothing more and nothing less than an unbaptized child. The line-up: Andy Meyer – 5 & 7 bass and vocals, Matt Wees – Art, lyrics and vocals. The title track Die Schwartze Spinne,

In a wild and stormy night, the devil fulfills the order. The peasants, however, try to trick him and cheat him out of his wages. But his revenge is terrible, the devil sends them the black spider, a symbol of the plague.

The 74-minute concept album begins with dulcimer sounds that underline the scene as unison. This finally changes the mood ominously. The album offers powerful, brute and dark sounds to a primal human fear. Old legends of the past are transformed into a parable-like narrative about Christian-humanistic ideas of good and evil. The track Die Verwandlung,

Totenheer was founded in the winter of 2010, by Türst (guitar), Abaddon (drums), Komthur (vocals) and Davill (bass) in Lucerne. The following year 2011 the band started recording their first album Wüetisheer. Which was released in august 2013.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (4338 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*