Newsfeed

Dark Poetry: Resounding supersonic bestial blues!

Dark Poetry - Specimen

Dark Poetry is a four-piece metal band from Cyprus, with traditional Middle Eastern music influences. Specimen is their debut album set to be released 1st of February. Recording, engineering and mixing by Andreas Matheou and mastered by Brad Boatright at Audiosiege.

In the words of Robert Camassa (Radio producer, Cybc): «Dark Poetry have been gravitating for the past years somewhere between the Lost and Found searching for identity, honing their craft. I’d say closer to the Lost, with botched attempts at recording and the learning curve of life’s ups and downs. Their new release Specimen unleashes feral soundscapes that suggest they have not just arrived but they mean to conquer. And you don’t need to look for them at the Lost anymore. They have been Found. This isn’t metal, baby… it is resounding supersonic bestial blues!». The track Your Own God,

Dark Poetry emerged from the underground of Cyprus in 2002 and since its inception, the band was dedicated in composing original music influenced by all aspects of being, through the essence of Middle Eastern sounds. Through various experimentations and a line-up change, they set on the core members in 2010, being a 4-piece entity. The band’s first release came in 2018 with their self-titled EP, containing the tracks Ghost and Absence, setting the motion for their debut album.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*