Newsfeed

I Modium: Pay tribute to past and present

I Modium - L'Anno Del Contatto

The band I Modium is Influenced by Italian ’70s prog bands as PFM, Banco Del Mutuo Soccorso, Le Orme and Area. Their debut album L’Anno Del Contatto is a nice release by a group from Italy’s north-east region Friuli. The band from the Friulian shores, that the great love cultivated for a long time by sounds and immortal songs of historical Italian seventies bands. The band become something more than a tribute, but an act of love translated into original songs, clearly inspired by the music of the golden years of Italian rock. I Modium bring to the table a freshness and originality mixed with spontaneity and pay tribute to past and also the present. The track Rifletto (I reflect),

L’anno Del Contatto offers nine melodic track with nice rhythmic solustion and with very good guitar playing. The former Quasar Lux Symphoniae member Elvio Tavian plays guitars in an inpressive way during the whole album. Silvio Frausin handle the vocal duty, and he do an very good job. The title track L’anno Del Contatto ( Contact Year),

Alessandro Filippo (keyboards), Michele Seravalle (drums), Gianni Regeni (bass, acoustic guitar) and the mentioned Silvio Frausin and Elvio Tavian complete the line-up. The track Sorona Dove Sei,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*