Newsfeed

Songs From Black Spirit: Crazy about heavy metal music!

Songs From Black Spirit - I Am Who I Am

The history of Lithuanian project Songs From Black Spirit started in 2016. The musician leading the way is Vitalis Don Vito Kairiūkštis the frontman of Spicy Bits Of Scandal. He’s a metal-head hailing from Vilnius and crazy about heavy metal music He decided to create his first solo album with friends and world-known musicians from around the world called I Am Who I Am. The first lyrics video taken from the forthcoming album is Saecula Obscura/Love Is Blind,

Spicy Bits Of Scandal became famous in Lithuania during the 80’s with Vitalis joining as lead vocalist in 1991 for what might be called the bands golden years. The group have released numerous albums and played some of the largest festivals in the Baltic States and their output and gigs have received positive reviews throughout the European press. Vitalis Don Vito Kairiūkštis states, «the upcoming songs will certainly be a legacy from Hell!!! ».Vitalis Don Vito Kairiūkštis have all lead and backing vocals on I Am Who I Am, and there are numerous guests on other instruments.

The history of Spicy Bits Of ScandaL, also known as SBS, begins in the year 1979, when two guys from Vilnius, Lithuania decided to form a rock band.In the year 1988 SBS was famous enough to play not only on the Lithuania’s stages but also abroad: in the international festivals in Latvia and after a year in Poland and etc. 1991 was a significant year for the band: virtuoso guitarist Tomas Varnagiris, and the best Lithuanian hard rock vocalist Vitalis Kairiūkštis joined, and the band was on stage again having gigs in the main Lithuania’s cities.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*