Newsfeed

Isle Of The Cross: Catapulted into an enigmatic journey of sonic power

Isle Of The Cross - Excelsis

Isle Of The Cross is a possible unpublished and lost work by Herman Melville, which would have been his eighth book, coming after the commercial and critical failures of Moby-Dick. 167 years later there are a band named Isle Of The Cross and they will release their debut album Excelsis Feb 21st, 2020. Isle Of The Cross is a progressive death metal band led by composer and multi-instrumentalist Je Schneider, infused with a blend of the avant-garde realms of extreme, symphonic, melodic and technical death-metal. The track Tartarus,

Excelsis was produced, mixed and mastered by Je Schneider. Excelsis is a concept release based on a tale of two lovers amidst betrayal, murder and their search to reunite in the afterlife. From the immediate and vicious thrust of the opening track Sacrifice, the listener is quickly catapulted into an enigmatic journey of sonic power. From the furious to the melodious opuses on the album, the listener is enveloped in a dynamic exploration until the very end. At the heart of Isle Of The Cross is the conveyance of depth, poignancy, and redemption through the endurance of tragedy. The track Infernos,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7079 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*