Newsfeed

Testament: Unleash new thunder to the masses!

Testament – Titans Of Creation

The time has arrived for legendary bay area thrash metal giants Testament to unleash new thunder to the masses and reveal their thirteenth studio album: Titans Of Creation which will be released on April 3rd via Nuclear Blast. The track Night Of The Witch,

Chuck Billy states, «Night Of The Witch uses old school lyrics about witches chanting in the moonlight and casting spells. The beauty of this song is that I worked in Eric Peterson’s vocals into the chorus. I wanted to incorporate him as he does with Dragonlord and this song was a perfect match. It is a heavy song and a great way to introduce everyone to Titans Of Creation». Alex Skolnick In His Element,

Titans Of Creation was produced by Chuck Billy and Eric Peterson while Juan Urteaga of Trident Studios handled co-producing, recording and engineering. Andy Sneap was responsible for the mixing and mastering of the album. Eliran Kantor stepped up once again to create a new masterpiece of artwork for the cover of this release.

Just as the elements of this planet thrive within all living creatures, each musician in Testament represents a necessary component of this latest musical creation. Still filled with a massive and unstoppable energy since their last release, Testament has taken their style to the next level and present an album that is loyal to the roots of traditional thrash metal while still including alluring, progressive ingredients they are known for.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5249 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*