Newsfeed

Terror Empire: Celebrates more than 10 years of heavy music

Terror Empire – Snake Nest

Portugal’s Terror Empire kick off the 2020’s with fresh new music that’s set to probably kick you down your seat. Snake Nest is the first of a series of singles to be released during the year, in order to celebrate more than 10 years of heavy music.

While the pace and riffery is still fast, there’s a new dimension to the Portuguese band that make the band sound a little bit different. This new song is somehow more direct and straightforward, and adds a ton of weight to riffs that just sound massive. Ricardo Martin’s vocal performance has also upgraded for these new tunes, with catchy choruses that you can sing along to without losing their fed-up edge. As for the lyrics for Snake Nest, they are all about power and betrayal, about those who do try to make a change but are stabbed in the back during the process, the vocalist sums up.

The main songwriter and guitarist Rui Alexandre says he «tried to write riffs that would sound huge, a soundtrack to you breaking your neck. There’s still plenty of blast beats, but everything is so raw and there’s this strong and powerful energy that gets you hooked in a way that traditional thrash just doesn’t seem to do». Terror Empire aren’t trying to reinvent the wheel, though. Recorded, mixed and mastered at Golden Jack Studios Coimbra by the drummer João Dourado, «you can hear a lot of old school influences blending in together to make this sonic attack», Rui Alexandre adds.

Terror Empire is a thrash metal band from Coimbra, Portugal, founded in 2009. Six years later the band released The Empire Strikes Black, maintaining the critical tone regarding what the bands considers to be wrong within the society. The album features the classic thrash beat with death metal influences and a corrosive vocal approach.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*