Newsfeed

Benway Soma: Continue their journey!

Benway Soma – Shades On Empty Beaches

On their second studio album Shades On Empty Beaches Benway Soma continue on their journey through the dark sides of human existence, ambiguous emotions, and the abyss of civilization. The track Distracted,

In their songs Benway Soma create a wide variety of soundscapes and sometimes surprising with new themes. Sometimes melancholic-dreamy, sometimes impulsive and noisy, sometimes atmospheric-dense and spacey. The track Empty Beach,

Groovy beats, playful guitars and catchy melodies are characteristics of the music that shows influences from old bands like Genesis, Pink Floyd and Marillion, as well as from new generation bands like Muse, Radiohead and Coldplay. If you like rock songs that are played with dedication, this is the place for you. Benway Soma does not play a uniform sound, always surprises with new topics. The track Another Shade Of Black,

After founding in 2003 and making a debut album in 2006, the band re-formed in late 2010. In addition to the founders Helmut Görlich (guitar) and Enrico Sauda (drums), Volker Gandalf(vocals and acoustic guitar), Michael Esche (bass and backing vocal) and Christopher Von Eßen (keyboards) now complete the line-up.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*