Newsfeed

Tzun Tzu: Ancient sounding passages intertwined with the modern!

Tzun Tzu - The Forbidden City

Sunzi is considered to be the author of the book The Art Of Wars, an influential Chinese book on military strategy. Whether the band Tzun Tzu is inspired by this author when they chosen band names I do not know? What I do know is that their latest mini release The Forbidden City have much heaviness, darkness and brutality and that the musicians involved probably have much skills like Sunzi! The title track The Forbidden City,

The Aussie artisans of Ancient Oriental Death Metal created a 3 song monolith (one brand new and two re-recorded songs) of well-crafted, thunderous brutality and 19 fascianting minutes of Death Metal! The Australian heavy-weight has composed another crushing effort to present its brand of Ancient Oriental Death Metal in full force. It’s intricate, heavy, crushing and original. There’s also second album in the works!

After conquering inner demons, a new breath has been taken to honor a once great warrior. Scripted during times past, enlightened by previous errors and failed warfare. A subconscious Death Metal meditation.

With formation and preparation in 2003, a culmination of dissatisfaction, disinterest and parting ways with a previous clan, the path was clear for Tzun Tzu…

TzunTzu is a four piece Death Metal band from South Australia with Oriental influences lyrically, stylistically and incorporates guitar/synth technology to perform ancient sounding passages intertwined with the modern sounding music

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*