Newsfeed

Virocracy: Perfect hypervirulent atmosphere!

Virocracy - Irradiation

The band states about the track Initio, «Folks, the time has come for the virus to pass on to its next phase. The perfect hypervirulent atmosphere for a new song. Enter the sphere of Initio and learn about the beginning of our sinister story!».

Southern German Progressive Death Metal Maniacs Virocracy have signed with Black Sunset/MDD to release their debut album Irradiation, on March 20th! 

These gentlemen accompanied by a lady on vocals create a sound that can only be pressed into a drawer under duress. Although the generic term Progressive Death Metal is a rough description of what the listener can expect, the whole work is actually more complex and at the same time more impressive.

The debut features 9 tracks mixed and mastered by Christoph Brandes in the Iguana Studios (Necrophagist, Deadborn, Pessimist). The track Incarnation,

Virocracy was founded in mid-2018, is a progressive death and thrash metal experience. Each song is handmade and does not resort to redundancy or gap filling. The band is dominated by an aggression that constantly develops through different tempos and rhythms within the songs, steadily taking on new forms like a virus. The music stirs and drives the listener with its dark atmosphere adorned with demonic growls, crystal clear and hard riffs, buzzing fills, and titanic bass.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*