Newsfeed

Comaniac: Huge reactions, bigger hunger!

Comaniac - Holodox

Swiss thrashers Comaniac will release their brand-new, third record called Holodox through Metalworld on April 3rd, 2020. The title track Holodox,

The band states, « Doers will prevail. The action is called Thrash Metal and the sovereigns are Comaniac (Company of Maniacs).»

The young outfit is the promise when it comes to Swiss Thrash Metal, showing how the past can be redefined up to date.In 2012 the four members broke through by the formation of the band presenting their first Demo Cowshed Demo. The reactions were huge but the hunger was bigger. The track The New Face Of Hell,

So the Band released a second demo named Tumor Troop just a few months after the first one, and it took the band to the next level giving them the opportunity to play shows in Switzerland and Europe with established acts like Coroner and Toxik. On February 27th, 2015 Comoniac released their debut album Return To Wasteland. Actually several international zines rated it as The thrash highlight of 2015. The track Head Of The Snake, 

While the band name Comoniac is put together from the two words «company» and «maniac», the upcoming album «Holodox» is deviated from the prefix «holo»  (greek: holos, whole) and the suffix «dox»  (greek: dox, opinion).

«Holodox» stands for a person’s final belief, an idea to answer all questions, a rise from personal stuggle onto a meta-level.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*