Newsfeed

Instorm: With taster of the direction!

Instorm – Slipping Edge

The Russian band Instorm from Moscow have today released the new single called Slipping Edge.  The single is a taster of what direction Instorm are heading.

Instorm plays Melodic Death Metal / Neoclassical Metal and the bands own Roman Nemtsev have actually mixed and mastered the new single. He and his wife Marina (I suppose she is his wife?) have written and arranged the music, and Roman Nemtsev have written the lyrics.

Roman Nemtsev on guitar and vocals and Marina Nemtseva on guitar founded the Instorm band nine years ago. Initially the project was called Deadlake and participants used pseudonyms (Will Right, Maarri Talovainen). In the beginning the main activity was writing own material and then Roman Nemtsev and Marina Nmtseva decided to complete the line-up with other musicians for the normal functioning of the band.

In January 2012 the band went into the studio to record a demo. In April 2012 it was decided to change the name to something that fits music better. After a long deliberation Instorm version was approved. In the same month the first demo Victim Of Hate which consists of 3 songs was released. The demo has received positive feedbacks from the audience and so Instorm was a band to trust that delivered the music the fans really enjoyed.

On December 7th, 2018 Instorm second full-length album Taming The Chaos was released via Metal Carnival Records. The track Lethal Winter from that album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*