Newsfeed

Blissful Stream: Produced in Hägersten, Stockholms

Blissful Stream - When The Wolves Start To Circle

Martin Sällström sings and plays guitars, bass and drums, and is the sole musician in the band Blissful Stream. Sällström lives and produce his music in Hägersten, Stockholms länand, and he formed Blissful Stream four years ago. It`s gloom and independing doom music on the agenda. Shades of black metal, punk, death rock, and gothic rock help paint a fuller picture that ties the whole album together. In addition there are some heavy metal and hard rock elements in the music. When The Wolves Start To Circle is the new album and the album will be released on Valentine`s Day. Sounds and layout by Martin Sällström. Recorded and mixed in Studio Sinnesfrid and mastered by Brad Boatright at Audiosiege.

Those who want to listen to the new album have to do it on Bandcamp as there is no You Tube video yet from the new album. Therefore, there is only a link to an older song, which is still representative of Blissful Stream.

Sounds of the frozen tundra, the hopelessness, the ever consuming grey. When one hears the long-awaited full-length album of Blissful Stream, you might feel that this is a companion for all lost souls and nomads alike worldwide. A soundtrack for the lonely wild ones who either stand or fall in this vicious world, while evil is always at your heels relentlessly. Folk tales and songs from a dark bard, encouraging one to sing along as death approaches, unshaken.

Harkening back to a time where hard rock and metal was simple and pure, Martin Sällström has certainly come a long way from his 2016 debut EP Ascending Demon. Once part of the underground Swedish black metal mystics Pest, Blissful Stream is a more reflective animal. Sällström’s vocals come across as painfully honest, emotional, and clear. The music, direct and unfettered, while very infectious and serving the overall essence of hard rock and proto-metal.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*