Newsfeed

Vermilia: With abstract video

Vermilia - Mustan Taivaan Morsian

Vermilia is a female artist from Finland and her music is a mix of Epic Scandinavian Pagan Metal and sweet, raw and melancholic vocal harmonies with lyrics in her native language. Her latest album Kätkyt has been a huge success in the underground since its release. Vermilia has released her new very abstract and excellent music video Mustan Taivaan Morsian (Black Heavenly Bride), the last track from her debut album Kätkyt.

According to Vermilia’s facebook page, she is in the middle of the process to finish her new release.

«I’m almost done with my next release!! Everything is recorded and it’s in the end of the mixing/mastering process. I really can’t wait to share these tracks with you». 

«Before that I want to share my last music video for the Kätkyt album because I think this song deserves it. This video was supposed to come out long time ago, but for several reasons it took very long time».

Kätkyt got  100/100 from Encyclopedia Metallum!

They stated «The atmosphere and feel that this music gives immediately surrounds you. It has a very natural and vivid feeling. It’s the kind of stuff where you just close your eyes and see unspoiled natural landscapes. You have to listen to it actively and really connect to the energy it releases. I’m quite certain that the inspiration for this album came from nature because it really takes you there».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*