Newsfeed

Hangatyr: Painful loss and desperation

Hangatyr - Kalt

In Norse mythology, Hangatyr was one of many names for Odin, translated as the Hanged God, a reference to his ordeal upon the World Tree. Based on this Hangatyr is definitely an appropriate band name for a Black Metal band. The band will release the new and third  album Kalt on March 2nd, 2020. The title track Kalt,

With Kalt Hangatyr offer grim and uncompromising Black Metal with very powerful anthem songs inspired by spirituality and darkness and with a clear vibe of hopelessness, painful loss and desperation. The track Blick Aus Eis,

Hangatyr was founded fourteen years ago, and the band name is a mentioned a tribute to Odin. Appropriate enough the music is cold as a Nordic winter and with Nordic guitar riffs, paired with typical Thuringian melodies and German lyrics.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*