Newsfeed

Miles To Perdition: Dichotomy of utopia and dystopia

Miles To Perdition - 2084

Aggressive Melodic Death Metal played at breakneck speed is the most suiting description for Miles To Perdition’s signature sound. Yet, does technicality never impede musicality, nor are the high-speed songs lacking groove, as blast beat passages can be followed by mid-tempo riffing or heavily head banging breakdowns. The album 2084 is Miles To Perdition`s latest effort. The track Terror Of Lies,

The concept of 2084 reflects on the dichotomy of utopia and dystopia. Whilst referring to current events, the band is also considering masterpieces of dystopian literature such as 1984 or Brave New World, and their science-fiction approach by projecting humanity into the year 2084. The binary opposition of hope and despair is omnipresent in the lyrics, the visuals and, most of all, the music: the latter is contrasting between somber, oppressive atmospheres and shimmering, beautiful melodies, all set in the framework of solid Death Metal. The track S.O.M.A.,

Since 2008, the band has been very productive since their first released EP called Vengeance ten years ago by performing a remarkable amount of shows in and out of Luxembourg. After the release of their debut album Blasphemous Rhapsody in 2014 the band gradually became a leading element of the local scene and gained reputation in the Greater Region and the Benelux countries.

Their aggressive, heavy music did not prevent them though from playing big stages and as support act for bands like : Avenged Sevenfold (US), Arch Enemy (SWE), At the Gates (SWE), Sepultura (BRZ), The Dillinger Escape Plan (US), Between The Buried And Me (US), The Black Dahlia Murder(US), Darkest Hour(US), Hatesphere (DK), Oathbreaker (BE) or War From A Harlots Mouth(GER).

In 2016 rewarded with the Metal Battle Luxemburg Winner Title, which enabled them to play at Wacken Open Air Festival. Their live performances are never lacking the energy one would experience at Old School Hardcore shows. The band always delivers 100% commitment and energy into their live performance. Miles To perdition is recognized as a high-quality live band whether there are 5 or 5000 spectators.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*