Newsfeed

Psykotribe: From the Metal Capitol

Psykotribe - The Devil’s Complex

Florida spawns PsykoTribe combines older styles of Nu-Metal with the energy of modern Death Metal. February 14th they will release their debut LP The Devil’s Complex. The title track Devil`s Complex,

The band states, «Psykotribe is based out of Tampa Bay FL the Metal Capital of the world. We are the apocalyptic family not only by blood, but by brethren. Our sole purpose is to expand our ever growing dysfunctional family across the universe and to spread the message that through confusion you can find order and through the darkness you can find the light….whatever the fuck that means….. ».

The debut album showcases the band’s hard-hitting extreme Metal style, as dual vocalists Dana Darkly and Jakob Sin, guitarists Jamez Madness Harrison, John Williams, and Chris Lewis, bassist Chad Zielesch, and drummer Adam Zielesch, deftly weave, (or brutally stomp) their way through finely crafted tapestries of Black and Death Metal, classic Thrash, and even Hard Rock, as showcased on the single End It, mixed by Max Norman (Ozzy Osbourne, Megadeth), and featuring bass by Megadeth’s David Ellefson, which also appeared on the second disc of Ellefson’s Sleeping Giants release.

A longtime underground favorite in and beyond their native Florida, Psykotribe recently completed a European tour in support of The Devil’s Complex supporting Six Feet Under, and a string of US dates with underground thrash favorites master.  The band has also shared stages with the likes of Deicide, Dying Fetus, Morbid Angel, The Faceless, Combichrist, Cradle of Filth, Mushroomhead, Doll Skin, Goatwhore, The Agonist, Soilwork, Doyle, Mortiis, Thy Art is Murder, Origin, and many more.

Psykotribe, music news, USA, Dana Darkly and Jakob Sin, Jamez Madness Harrison, John Williams, Chris Lewis, Chad Zielesch, Adam Zielesch, Max Norman, Ozzy Osbourne, Megadeth, David Ellefson, Sleeping Giants, Deicide, Dying Fetus, Morbid Angel, The Faceless, Combichrist, Cradle of Filth, Mushroomhead, Doll Skin, Goatwhore, The Agonist, Soilwork, Doyle, Mortiis, Thy Art is Murder, Origin

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*