Newsfeed

Asarhaddon: With crooked paths through time and space

Asarhaddon - Reysa

Asarhaddon was a king of Assyria who ruled from 681 to 669 BC He was the youngest son of Sankerib and his Aramaic queen Naqi’a, Sankerib’s second wife. The German black metal band Asarhaddon have probably taken their name from this king?!

It`s a fact that the Metal Archives states, «While there’s a certain depth to the band’s style, Asarhaddon’s blend of abrasive black metal with atmospheric elements makes the sound more urgent, more to the point. The band plays an immersive brand of atmospheric black metal that, while raw around the edges, offers a strikingly mature approach to the style».

In the Autumn of 2018, Asarhaddon began recording their new album Reysa in Franconia, the origin of countless creations of the collective. In the following spring, they completed the 52-minute-long effort with Markus Stock at Klangschmiede Studio E. The tracks are represented by six skulls on the cover, which extend the concept of death and nature in the next chapter of their musical cycle. The track Der Aufstieg,

They come from six different raptorial birds and see themselves as symbols for the record’s lyrical concept. The old-German word Reysa originates in the late 13th century and translates to journey, but also passing and death. In this context, the listener embarks on crooked paths through time and space until the inevitable end of all things.

Link:
Homepage

Om Ulf Backstrøm (5849 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*