Newsfeed

Emperium: Incorporating baroque music elements

Emperium - Advent

There are often pretty fascinating stories behind band name. Emerium is from the mother of online game Ragnarok: War Of Emperium. The most popular game wayback year 2000’s. A game feature that allow guilds to fight in order to conquer a castle to be the headquarters for the guild, and get benefits and special advantages.

There are no words, it’s only music there.. – Antonio Vivaldi 

Emperium are a neoclassical technical melodic death metal band from Manila in the Philippines, and Advent is the title song from their upcoming debut album, due out in March 2020 via Eastbreath Records.

Emperium is a technical death metal band formed by high school mates Niel Baluca (Guitars/Vocals) and Chok Verzosa (Guitars) in year 2006 in Makati City, Philippines. After several years of hiatus, they reformed the band in 2014 and recruit new members, Jorem Ejara (Drums) and Lario Bonaobra (Bass).

Incorporating baroque music elements, neoclassical power metal and extreme metal influences, they maintain the melody yet not losing its darkness. Aiming higher thru complexity played at virtuosic level. This is fascinating death metal, which shows that it is possible to bring in different elements to make it  sound good.The track False Atonement from the demo Prelude To Agony,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*