Newsfeed

Warped Cross: With emotional gloom

Warped Cross - Rumbling Chapel

There are many bands that like to establish new genres to describe their music. The band Warped Cross comes up with psychedelicsludgepunkdoomcore! The maniacs in Warped Cross have signed with Black Sunset to release their new album Rumbling Chapel on February 7th! With a running time of over 50 minutes, you’ll find 11 tracks full of emotional darkness awaiting you, which probably will get inside your ears and brain in the form of emotional gloom. The track Heart Of Stone,

Rumbling Chapel is the third album from psychedelic Doomcore band Warped Cross, which was founded in 2008, in Saxony. But even if they are always playing with the foot on the brake pedal, these Saxons are, of course, not a pure doom band, but celebrate a versatile mix of impacting riffs, driving drums and partly pathetically performed vocals in a sound garment that should also appeal to fans of bands like Down or Crowbar.

Rumbling Chapel was recorded and produced at the Larox Studio in Chemnitz. The album was mastered by Roland Wiegner at the Tonmeisterei Oldenburg (a.o.Hammerhead, Long Distance Calling or Feine Sahne Fischfilet). The artwork, which perfectly fits the dark style of the album was designed by the Leipzig tattoo artist The Sepp.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*