Newsfeed

Cemetery Filth: With early Floridian mode of the genre

Cemetery Filth - Dominion

Atlanta-based death metal band Cementary Filth are set to release their long-awaited debut full-length album, Dominion. Despite waiting until 2020 to unleash their debut album they have disturbing the dead since January 2014. The track Churning Of The Swallows,

Therefore Cementary Filth are no newcomers to death metal. The band released the Screams From The Catacombs EP in 2014, contributed to the first 4 Doors To Death compilation in 2016, and followed that a year later with a split EP with Sewercide.

Momentum for the band slowed after that. Until now. Cemetery Filth has made good on six years of grinding it out in the trenches with the arrival of Dominion. This album is nothing less than a gauntlet thrown down at the feet of every flavor-of-the-week death metal outfit. Dominion is the band’s personal statement of what death metal should sound like when done the right way.

Incorporating a slew of Euro and American influences, but leaning especially hard into the early Floridian mode of the genre, Cemetery Filth has arrived at their own special hybrid. A sound that should be comfortingly familiar to longtime fans of the genre, yet not a mere slavish imitation or passionless rehash.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5849 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*