Newsfeed

Stitched Up Heart: With anti-love story

Stitched Up Heart - Darkness

Stitched Up Heart have released a new track Stritjacked from forthcoming full-length album Darkness out March 13th. The upcoming album was produced by From First To Last singer/guitarist, Matt Good

«Straitjacket is an anti-love story about a messy love life and a masochistic heart», states Stitched Up Heart frontwoman Alecia Mixi Demner about the track.

Stitched Up Heart is a band built around the strength that comes from realizing we are the only ones that control our lives. And we focused on the hope that reminds us there is always light at the end of the darkest tunnel. It’s something heavy and powerful, jarring the album’s epic closing track I Can’t Breathe from a piano-paced ballad that would do Lady Gaga proud, to a metallic onslaught of drop-tuned guitars that is sure to see the band sharing a stage with the hardest of their hard rock peers. And it is something undeniable, Mixi’s voice taking flight amidst anthems of self-awareness that bridge the unrelenting confidence of In This Moment’s Maria Brink and the soulful transcendence of Adele.

«When I formed this band I was depressed and going through heartbreak. The name is supposed to give people strength and courage, professes the frontwoman in a warm and certain tone. We all go through things that make us think we can’t go further but, especially when times are bad, I want people to see that time will pass and it will get better. The hopeful lyrics on this record are on purpose – I’ve been living in the dark for too long, it’s time to come into the light. You need to pick yourself up because nobody is going to do that for you. There are some sick people out there, but there is beauty in everyone – and you need to love yourself before you can stitch that heart back up. The song Darkness is dedicated to a few of our closest fans of the band», says vocalist Alecia Mixi Demner. «It’s about going through dark times over and over again and not being afraid anymore. Knowing that you have made it through before and will make it out alive again».

Darkness features previously released tracks such as Lost featuring Sully Erna of Godsmack, Darkness, Problems, Bones, Crooked Halo, Dead Roses, This Skin, and their most recent music video and single Warrior.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7129 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*