Newsfeed

Chainsnap: WisconSIN brewed

Chainsnap - Burn Internal

Chainsnap is metal, thrash, rock. WisconSIN brewed.  An evil mix of thrash and modern metal and have been doing it for years.  Formed in 2002 and the band released the debut CD Hollow in 2004. The latest  CD Burn Internal  was released in 2018.  This CD will be re-released through the European record label Sliptrick Records in 2020. The track Vampyress,

The new album from US metal group Chainsnap is entitled Burn Internal and has been through and survived many song and band member changes. The finished product presents the bands original blend of old style thrash and modern metal. The track Suicide Break,

The album was recorded in the bands home town on Wisconsin Rapids, WI at Future Beware Technologies and the recording was a long process because of the lead singer issues which involved having to keep on going back into the studio to re-do the vocal tracks and change names of songs. The final mastering was done in Chicago, IL by Nikk Dibs(from dope) at the Dope Factory. Amazingly, the final results turned out far better than could have been expected. The track Insanitation,

Burn Internal is a mix of modern metal and classic thrash creating an original blend of metal styles that brings the listener a wholly unique result. Chainsnap have once again re-emerged triumphant and provided a collection of tracks that are heavy and real!

Cainsnap are: Eddie Buerger – Vocals | Matt Kingery – Bass/Vocals | Alex Kawleski – Drums/Vocals | Keith Monville – Guitar.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*