Newsfeed

Mariana Semkina: With a song that pretty much wrote itself!

Mariana Semkina - Sleepwalking

Marjana Semkina obviously needed to make music that was a bit unlike the Iamthemorning concept. Three days ago she released her solo debut album Sleepwalker. The new material draws from the Iamthemorning soundscape but exists fully in Marjana Semkina’s world, a compelling mixture of alternative folk, pop, drama, beauty and emotionally purging lyrics. Iamthemorning is a Russian progressive rock/chamber pop duo formed in 2010, consisting of singer Marjana Semkina and pianist Gleb Kolyadin. BTW, their name was taken from the song I Am the Morning from Oceansize’s debut release, Effloresce.

Sleepwalker features Jordan Rudess, Nick Beggs and Craig Blundell and the St. Petersburg Orchestra 1703. Following the success of four highly praised albums with Iamthemorning, the lyricist, singer and co-songwriter Marjana Semkina releases her nice debut solo album. Characterized by her composed and unique voice, complex melodic lines and poetic lyrics with literary references, Marjana Semkina has often compared favorably with Kate Bush. The track Turn Back Time,

Marajana Semkina states about the song Turn Back Time, «This is one of the songs that pretty much wrote itself – one minute I’m starting to play something and I don’t know what will it lead to, the next I have a finished song on my hands. I’m very happy with the contribution of all musicians on this one – what started as a simple acoustic guitar song ended up being a rather energetic and upbeat listen. I’ve been waiting for an opportunity to work with Craig Blundell and Nick Beggs for quite some time and I’m really happy that they found time in their busy schedule to play for me». The tracks Still Life and Lost At Sea,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5852 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*